painonpudotus

Miksi Painoni ei Putoa? Lue Hyödylliset Vinkkini!

Miksi painoni ei putoa? Riippumatta terveellisestä ruokavaliostasi ja säännöllisestä kuntoilustasi, vaa'an numero on jumiutunut paikoilleen, kuulostaako tutulta? Saatat tuntea suurta turhautumista ja motivaation puutetta, ja oletkin melko valmis kokeilemaan kaikkea, mikä voisi tuoda muutoksen junnaavaan tilanteeseen. Ei hätää, lue seuraavat vinkkini ja löydä motivaatiosi uudelleen. Lopeta jojo-dieetit ja saavuta kestäviä tuloksia!

painonpudotus dieetti

Niin sanottu reality check up

Puhumme usein laihduttamisesta asiakkaideni kanssa. Ja ollakseni rehellinen, painonpudotus ja siinä epäonnistuminen on erittäin turhauttavaa. Ensinnäkin painonnousua voi tapahtua meille kaikille. Elämänolosuhteet eivät aina ole täydellisiä. Joskus ja usein painonnousu tapahtuu huomaamatta.

Joten ensinnäkin on hyvä tehdä todellisuus tarkastus. Kuinka tärkeä prioriteetti painonpudotus todella sinulle on ja kuinka paljon olet valmis tekemään tavoitteesi saavuttamiseksi? Usein, jos motivaatio tai priorisointi eivät ole tarpeeksi tärkeitä, myös tulos on sen mukainen. Kysy ensin itseltäsi, haluatko tiputtaa painoa todella ja onko se sinulle välttämätöntä.

On myös hyvä miettiä etukäteen mikä on realistinen tavoite painonpudotukselle? Ja mikä aikaraja on järkevä? Monesti jos ylipainoa on kertynyt monia kymmeniä kiloja vuosien mittaan, mutta tavoite on silti mahdollisisimman paljon pudotettuja kiloja lyhyessä ajassa, kysymykseni kuuluu kauanko kilojen kertymiseen yhteensä meni? Toki ymmärrän senkin, että kun vihdoin on päättänyt muuttaa elämäntavat, motivaatio on korkealla ja tuloksia halutaan nopeasti. Mutta usein saattaa olla, että liian nopeat ja isot muutokset eivät jää pysyviksi.

Jos painoa on kertynyt paljon viime vuosina, kannattaa myös miettiä mikä ja mitkä olivat ilmeiset syyt? Kartoittamalla elämäntilannetta saamme usein selville, mikä aiheutti painonnousua ja mitä elämäntapoja voimme korjata saadaksemme pysyviä tuloksia ja muutoksia.

miksi painoni ei putoa - laihduttaminen

Miksi painoni ei putoa - aika ryhtyä itsesi salapoliisiksi

Nyt on aika alkaa tutkia painonnousua tarkemmin. Viime talvena lihoin muutaman kilon. Kyllä, niinkin paljon kun urheilua harrastan, julma tosiasia on, että jos syö enemmän kaloreita kuin kuluttaa, silloin paino nousee. Ei siinä sen kummempaa.

Keväällä kun huomasin että kesävaatteeni olivat hieman liian tiukkoja, aloin jäljittää ravitsemustani ja huomasin, että voisin tehdä hienovaraisia parannuksia ruokavaliooni. Söin talvi kuukausina enemmän kasvisruokaa ja huomasin että olin ollut liian huolimaton proteiinin saannin suhteen. Päätin myös lisätä ylimääräistä kardio harjoitusta perustreenirutiineihini ja jatkaa säännöllisiä voimaharjoituksiani.

Ei mitään liian dramaattista, mutta pieniä muutoksia, joilla oli lopulta merkittäviä vaikutuksia. Ja hieman yli parin kuukauden päästä, minua vaivannut ylimääräinen vatsarasva oli poissa.

Usein kun ajattelemme tekevämme kaiken oikein, meillä on vielä paljon parantamisen varaa. Lisäksi huomaan usein, että kärsivällisyys on ensimmäinen asia, joka yleensä puuttuu painonpudotuksessa. Tulosten pitäisi näkyä välittömästi.

Mutta luulen, että jos olemme valmiita oppimaan ja ymmärtämään enemmän kehostamme ja ravinnostamme, meidän on helpompi tehdä asiat oikein. Älä siis luovuta, ymmärrä painonpudotuksen kokonaiskuva ja saavuta siten kestävämpiä tuloksia. Monesti kyse on pienestä hienosäädöstä, joka saattaa johtaa isoihin lopputuloksiin. Oppia ikä kaikki, niinhän sitä sanotaan. :)

miksi painoni ei putoa

3 Vinkkiäni pysyvämpiin tuloksiin

1. Katkaise kierre

Nyt on aika sanoa hyvästit pikadieeteille. Ikuisesti. Hei hei. Kuulostaapa naapurin suosittelema uusi trendikäs ruokavalio tai työkaverin ylistetty mehupaasto kuinka houkuttelevalta tahansa, pysy vahvana! Suosimalla pikadieettejä, saatat huomaamatta ajan myötä luoda kierteen, jossa rasvan sijaan poltetaankin lihasmassaa ja aineenvaihduntasi senkun hidastuu hidastumistaan, mikä tekee laihduttamisesta entistäkin haastavampaa. Jopa mahdotonta. Saatat myös kamppailla energiavajeen kanssa. Ja olosi tuntuu koko ajan väsyneeltä, ja silloin aktiivisuus tasokin saattaa laskea. Ja sitähän me ei haluta!

2. Seuraa ravitsemustasi

Ravitsemuksen seuranta on todella hyödyllistä. Suosikki sovellukseni on My Fitness Pal. (Ilmainen sovellus) Oletetaan, että olet rehellinen itsellesi ja seuraat kaikkia syömisiäsi ja juomisiasi edes viikon ajan - voin kertoa sinulle; saat paljon ahaa elämyksiä ja opit paljon tavoistasi. Lisäksi sovellus antaa ohjeita makroista (esimerkiksi kuinka paljon  proteiinia sinun tulisi syödä päivässä. ), mikä on siis erittäin hyödyllistä. Tietysti ruokien seuraaminen vaatii hieman vaivaa, mutta voin luvata, vaiva on sen arvoista. Asioiden korjaaminen on helpompaa, kun näet, missä sinulla on parantamisen varaa.

3. Voimaharjoittelu ja proteiinin saanti

Nyt saatat ajatella, mutta entä kardio treenit? Nehän vasta kuluttavatkin paljon kaloreita. Kyllä, kestävyysharjoituksia tarvitaan myös, erityisesti sydän- ja verisuonijärjestelmän kannalta. Suosittelen aina, ja suosin myös itse monipuolista liikuntaa. Ja hei, arkiliikuntaa ei voita mitään ( ne askeleet! ) .

Mutta mitä tulee painonpudotukseen - älä skippaa voimaharjoittelua. Voimaharjoituksella -> lihaksilla on positiivisia vaikutuksia aineenvaihduntaan ja rasvanpolttoon. Tarvittavan proteiinin saannin varmistaminen auttaa myös suojaamaan lihasmassaa painonpudotuksen aikana ja myös vähentämään ruokahalua.

Haluan myös muistuttaa, että älä unohda pyytää apua, jos sinusta tuntuu, että kamppailet yksin, sinulla on motivaatio ongelmia tai et saavuta tuloksia. Ravinto suunnitelman laatiminen on loistava tapa aloittaa terveellinen elämäntapa tai varata aika ravinto valmentajalla / personal trainerille. Kun teet asiat oikein, säästät aikaa ja rahaa sekä saat haluttuja pysyviä tuloksia!

Tsemppiä ja iloista loppu vuotta! You can do it!

X Teija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *